О нама

ЕДУКА ДИГИТАЛ – ДИГИТАЛНИ УЏБЕНИЦИ НА ИНТЕРНЕТ ПЛАТФОРМИ ЗА УЧЕНИКА И НАСТАВНИКА

У истраживање и израду материјала за електронски подржано учење издавачка кућа Едука као реномирани домаћи издавач квалитетних и иновативних уџбеника за све циклусе образовања ушла је пре неколико година. Резултат су многи материјали који су већ неко време у успешној употреби у настави.

У раду на овим изворима стручњаци које Едука окупља концентрисани су, пре свега, на методичку утемељеност, функционалност и употребљивост ових материјала у учионици. У том смислу Едука остаје на становишту да пре технологије увек долазе педагогија и методика, да у фокусу израде ових материјала мора остати достизање исхода наставе, обогаћивање дететовог искуства и подршка наставнику у остваривању назначених циљева.

У том духу је осмишљена и Едука Дигитал – платформа, на којој се налазе Едукини дигитални уџбеници и други извори за електронски подржано учење за све предмете који се изучавају у складу са реформисаним програмима наставе и учења.

  • Платформа је онлајн и дозвољава упис неограниченог броја корисника, који не морају бити претплатници, већ могу да користе ограничене ресурсе.

  • Платформа је такође подешена за изузетно једноставно коришћење од стране наставника, али и од стране ученика. Она подразумева једноставно логовање и регистрацију из три клика, након чега је омогућено неограничено коришћење.

  • Када се интернет веза прекине, платформа остаје у тренутном стању, а са поновним успостављањем везе наставља тамо где је стала.

  • Платформа је у потпуности компатибилна са свим верзијама таблет уређаја и најбрже и најсигурније ради у Гугл Хром претраживачу, али ради и на другим претраживачима.

  • Сви садржаји су прилагођени узрасту, методички утемељени и наменски направљени или прилагођени тако да подржавају основне циљеве наставе.

  • На крају сваке лекције налазе се евалуациони садржаји, који наставнику омогућавају увид у рад ученика, али и ученика подстичу да сам себе провери и процени.

  • Едукативни садржаји потпуно прате уџбенике и радне листове, пружајући поред тога садржаје могуће само у дигиталном окружењу. Платформа дозвољава писање, уписивање, бојење, подржава караоке, омогућава увид у мултимедијалне дидактичке материјале и едукативне филмове, који се налазе на Едукином Јутјуб каналу. Интерактивност је заступљена у десетинама облика (превлачење, писање, допуњавање, цртање, вишеструки избор, мапе, игре меморије, игре тражења, понављање садржаја, избор поља, презентације, интерактивне презентације, караоке, интерактивни филмови, диктат, и сл.)

  • Осим ових садржаја, платформа ће садржати и базу знања, која ће подржавати примере добре праксе, и ова база ће бити доступна само наставницима. Ту ће се налазити тестови (који се могу штампати), припреме, те додатни материјали за рад на часу.

  • Сви садржаји су бесплатни. Сваки ученик (или корисник) куповином било ког Едукиног уџбеника стиче право да неограничено користи платформу у периоду од 1.9. текуће године до 31.8. наредне године.

Као и досад, Едука ће наставити да развија и одређене садржаје доступне офлајн, као што је случај са материјалима који прате уџбенике из српског језика у другом циклусу образовања. Ови материјали представљају позитиван подстицај за ученика а наставнику омогућавају да у настави користи електронски подржане изворе који не зависе од интернет везе.

Вама, корисницима Едукиних дигиталних и штампаних издања, желимо успех у раду!

Издавачки тим Едуке